- 2 adet ince uzun lavaş
Köfte için;
- 500 gr kuzu kıyma veya yağlı dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- Pul biber, kimyon, tuz
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 2 kaşık tereyağı
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı su
- Soğan ve sarımsakları rendeleyin. Maydanozları ince kıyın. Tüm köfte malzemelerini karıştırın. Yufkaları 2 ye bölün. Geniş kısmına uzunlamasına köfte harcını koyun. Yufkanın kenarlarını içe katlayarak sarın .İstediğiniz şekilde kesin. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını eriterek dökün. 180 derecede pişirin. Bu arada sos için malzemeleri karıştırın ve pişirin. Fırından çıkardığınız yufkaları tabağa dizin. Üzerine sos gezdirin. Yanına yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder