- 3 adet yufka
- 1 paket tavuk göğsü ya da 4 adet but
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- yarım su bardağı ceviz içi
- tuz
- karabiber
- pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
kenarlarını içe alın ve içe aldığınız kısmın üzerini de kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın. Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serip aynı şekilde yağladıktan sonra kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
3 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran yufkaları fırından alın ve yufkalar sıcakken kepçe yardımıyla haşladığınız tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin.
Yufkalar yumuşayana kadar ıslatın (3 kepçe kadar tavuk suyu yeterli gelir). Islattığınız ve yumuşayan yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu harcı koyup rulo yapın ve üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder