- Patlıcan(kişi sayıına göre)
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- kimyon, tuz, pulbiber
- dışına sürmek için;
- yumurta akı
- domates sos için;
- 2 adet domates
- sarmısak, tuz
Patlıcanları delerek ocakta közleyin. Sap kısımlarını koparmayın. Bu arada soğan ve sarmısağı rendeleyin. Kalan tüm köfte malzemelerini katarak köfte yoğurun. Dolapta 15 dk dinlendirin. Streç filmi serin. Üzerine patlıcanı kaplayacak kadar köfte harcı koyun ve elinizle düzeltin. Ortasına patlıcanı koyun ve strec yardımıyla harcı patlıcanın etrafına sarın. 10 dk dinlendirin. Kalan tüm patlıcanlara aynı işlemi yapın. Ben işimi garantiye almak için köfteli kısmın üzerine yumurta akı sürdüm. Dağılmasını engelliyor. Tüm patlıcanlar bitince fırında 200 derecede pişirin. Bu arada domatesleri rendeleyin. İçine sarmısak ve tuz koyarak kaynatın. Fırından çıkan patlıcanların üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder