SÜT KAYMAĞINDAN TEREYAĞI YAPIMI

Evde mis  gibi  köy  tereyağı  yapmak  evde yoğurt  mayalayanlar  için  hiç  zor değil. Bu enfes lezzet için mutlaka  yapılmalı  diye  düşünüyorum.

Süt  kaymagi
2 çay bardağı  soğuk  buzlu su


Süt  kaymagini  biriktirmek  gerekiyor. Yaklaşık  2 aydır süt kaymagi  biriktirdigim doğrudur :) sütü  kaynattiktan  sonra  kaymaklari  buzluga kaldırın. Yaklaşık 4-5 su bardağı kaymaktan  2 su bardagi kaymak  çıkıyor. Kaymagin içine  1 çay  bardağı  soğuk su  koyun  ve mikserle  yaklaşık  5-10 dk çırpın. Kaymagin  yavaş yavaş  üzerine  çıktığını  göreceksiniz. Sonra 1 çay bardağı soğuk suyu ekleyerek  tekrar çırpın.  Altta  suyun biriktigini  üstte  yağın çıktığını  görünce  yaginiz  hazırdır. Alttaki  suyu  süzün. Üstteki yağı  alın. Isterseniz tuz ekleyebilirsiniz. Süzdüğünüz  suyu  kesinlikle  dökmeyin. Hamurişi  veya  çorbalar da  kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting