KAYTAZ BÖREĞİ


  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 6, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Üzerine harç için;
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Hamuru açmak için
  • 1 kase sıvı yağ
Ilık suyun içine şeker ve mayayı koyun ve 10 dk bekletin. Ardından tuz ve unu eleyerek yumusak hamur yoğurun. Hamuru 45 dk mayalandirin. Harç için soğan ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Kalan malzemeleri ekleyin. Sulu olursa suyunu süzün. 1 kase sıvıyağı alin. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve sıvı yağ ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Heryanını yağlayın. Yan kenarlarini içe doğru katlayın. Her katı elinizle bir miktar yağlayın. En son kare elde edin. Fırın tepsisine dizin. Orta kısmına hafif bastırarak üzerine harçtan koyun. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.






0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting