FINDIKLI KADAYIF SARMA


Baklava yufkası (9 adet kullandım.dikdörtgen borcama yetiyor)
250 gr kadayıf
200gr tereyağı
kavrulmuş fındık kırığı

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alarak kaynatın.Kaynayınca içine limon suyu koyarak 5 dk daha kaynatın ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
Baklavalk yufkanın ilkini serin.İçine bir miktar kadayıf koyun.Fındık kırıgı serpin ve rulo yaparak fırın kabınıza dizin.Tüm yufkalara bu işlemi yapın.Üzerine tereyağını kızdırın ve heryanına gelecek şekilde dökün.180 derecede pişirin.Kızarmaya başlayınca kontrollü pişirin.Fırından çıkan tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün.Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting