SOSLU GÜL BAKLAVA


  • 400 gr baklavalık yufka
  • 250 gr ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için ;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
 Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine bir kaç damla limon sıkın. Biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Baklavalık yufkayı serin. Üzerine ceviz serpin. Cevizi istediğiniz miktarda dökebilirsiniz.
 Sonra yufkayı perde pilesi gibi buruşturarak katlayın. 
 Kendi ekseni etrafında döndürerek rulo şeklinde gül yapın.
 Fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalara bu işlemi yapın. Tepsiye sıkıca koyun. Hızlı yapmanız gerekir veya yaparken üzerini kapatın, kurumasın. Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri yufkaları sıkı sıkı koymaktır. Üzerine 1 bardak sıvı yağı her yerine gelecek şekilde dökün. 180 derece fırında pişirmeye başlayın. Rengi pembeleşmeye başlayınca sos için olan malzemeleri karıştırın. Yufkaların üzerine dökün. Her yerine dağılmasına dikkat edin. Tekrar fırında pişirin. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün. 1 saat dinlendirin. Sonra servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
secretpatisseria Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting